Konu: Bazı Virüslerin Belirtileri Ve Silinme Yolları Ptsi Nis. 06, 2009 3:25 pm
Bazı Virüslerin Belirtileri Ve Silinme Yolları Trojan.Loome
Virüs Tanımı : Geçerli olduğu sistemler: Win2000, Win9x, WinMe, WinNT, Win2003 Server, WinXP
Belirtiler:
Trojan.Loome virüsü Spyware.Look2Me trojan virüsünde olduğu gibi a.dll dosyalarını düşüren bir trojan atıdır.
Explorer.exe işlemi yürütüldüğünde dll yüklenir ki bu Windows 2000/XP işletim sisteminde ortaya çıkmaktadır.
Temizleme Yöntemi: Bilgisayarınızda bulunan antivirüs programını update ederek tarama işmeni gerçekleştiriniz. Ayrıca;
1. Win95/98/WinMe işeltim sistemlerinde sisteminiz yeniden başlatarak güvenli modda açınız.
2. >>WinNT/2000/XP işletim sisteminde Ctrl+Alt+Delete yaparak görev yöneticisini çalıştırınız. >>İşlemler kısnına tıklatınız. >>Alfabetik olarak sıralayınız. >>Internat.exe dosyasını bulunuz ve işlemi sonlandırın. >>Görev yöneticisini kapatınız.
3.Full System Scan seçeneğinden alldelete komutuyla Trojan.Loome virüsünü temizleyiniz. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W64.Rugrat.3344 Dünyanın İlk 64 Bitlik Virüsü.Rugrat virüsü bulaştığı klasörün içindeki tüm dosya ve alt klasörlere kısa sürede kendini bulaştırıyor.
Etkili Olduğu Sistemler:Windows 64-bit (IA64)
Etkileyemediği SistemlerOS, Linux, Macintosh, OS/2, UNIX, Windows 2000, Windows 3.x, Windows 64-bit (AMD64), Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows Server 2003, Windows XP
Temizleme Yöntemi:
1. Bilgisayarınızı yeniden başlatarak güvenli modda açınız. 2.Güncellenmiş bir virus programıyla bilgisayarınızın bütün disklerini tarayınız.